voedselveiligheid

Voedselveiligheid

Wat is voedselveiligheid?

Vaak wordt voedselveiligheid verward met kwaliteit. ‘Kwaliteit’ houdt in dat een product aan de verwachtingen van de gebruiker voldoet en voedselveiligheid is hier een onderdeel van. Voedselveiligheid is echter een wettelijke eis waarbij het toezicht wordt gedaan door de NVWA. Om voedselveiligheid in de voedingsindustrie te garanderen zijn er voedselveiligheidssystemen. De wet vereist het hebben van een HACCP-plan. Daarnaast zijn er aanvullende systemen, zoals IFS, BRC en FSSC.

Rendement

Bewustwording

Structuur

Efficiëntie

Kwaliteitssystemen

Klanten kunnen van u eisen dat u een kwaliteitssysteem heeft. We kunnen onderscheid maken tussen voedselveiligheidssystemen en productkeurmerken. 

Onze QA-specialisten kunnen u bij beiden ondersteunen.

Colored_Triangle_Pattern_small

Rendement

Voedselveiligheid biedt rendement

Zorg voor kwaliteit en voedselveiligheid levert wel degelijk iets op. Zo verkleint het de kans op bijvoorbeeld (imago)schade als gevolg van recalls en verbetert het uw bedrijfsprestaties en dus uw concurrentiepositie.

Verbetering van bedrijfsprocessen

Door een kritische blik van onze QA-specialist in uw organisatie kunnen processen beter op elkaar worden afgestemd. Dit heeft een positief effect op de efficiëntie en de bewustwording van uw medewerkers.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.