Versie 2 SimplyOK maakt audits gemakkelijker

Versie 2 SimplyOK maakt audits gemakkelijker

Versie 2 van de SimplyOK Code of Practice is goedgekeurd. In deze tweede versie zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd. Met deze tweede versie wordt allergenenmanagement nog beter doorgevoerd en krijgt u een nog duidelijker overzicht van de allergenen in de producten.

Initiële audit

Een van de dingen die veranderd is in versie 2 is de initiële audit. Er is voor producten met een ‘lactose-vrij’ claim een limiet vastgesteld en moeten de producenten zich aan meer aanvullende eisen voor de etikettering houden. In de tweede versie van SimplyOK is er een analysemethode voor lactosevrije zuivelproducten vastgesteld. Hierover leest u meer op de website van SimplyOK.

Met de vernieuwde initiële audit is het ook gemakkelijker om aan alle eisen van SimplyOK te voldoen. Deze audit is te combineren met andere standaarden als FSSC 22000, IFS of BRC. De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) is een benchmark gestart met deze nieuwe audit. Hieruit moet ook gaan volgen dat glutenvrije producten een keurmerk kunnen krijgen.

Advies

Heeft u vragen over of advies nodig voor het implementeren van SimplyOK of het upgraden naar versie 2? Neem dan contact met ons op. Ons projectmanagers zijn op de hoogte van de laatste wijzigingen en kunnen u goed helpen om SimplyOK op de juiste manier te implementeren.