UTZ

UTZ

UTZ heeft als doel om een betere en duurzamere wereld te creëren, waarbij duurzame landbouw de norm is. Dit houdt in dat boeren goede agrarische toepassingen handhaven en hun boerderijen met winst beheren met respect voor mensen en de planeet. Dit betekent ook dat de industrie investeert in duurzame productie en dit beloont. Op deze manier kunnen consumenten de producten die ze kopen vertrouwen.  

UTZ_Certified_logo

De UTZ standaard bevat richtlijnen voor eerlijkheid en transparantie. Boeren moeten voldoen aan een ‘Code of Conduct’ en aan de ‘Chain of Custody’. De Code of Conduct omvat regels voor het groei- en oogstproces, zoals regels voor goede landbouwmethodes, werkomstandigheden en zorg voor de natuur. De Chain of Custody dekt producten vanaf dat ze de boerderij verlaten totdat ze in de supermarkt staan, zodat het hoogste niveau van transparantie gehaald wordt door de gehele keten.

Onafhankelijke auditoren controleren of boeren en opvolgende verwerkers zich aan de regels houden en of men het UTZ keurmerk mag dragen.

Het keurmerk staat op koffie, thee, cacao en hazelnoten die afkomstig zijn van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Boeren die bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en goede werkomstandigheden garanderen voor hun arbeiders komen in aanmerking voor dit keurmerk.

Meer informatie: www.utzcertified.org

UTZ implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van UTZ, zoals de eisen voor duurzaamheid, vierkantsvergelijking en arbeidsvoorwaarden. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.