Rondeel

Rondeel

Rondeel is een uniek huisvestingsconcept voor leghennen waarbij rekening wordt gehouden met de natuurlijke behoeften van de leghennen, pluimveehouder en het milieu. Voor de kippen betekent dit dat ze de mogelijkheid krijgen om te scharrelen, een ei te leggen, te slapen en sociaal samen te zijn. Door middel van nieuwe vormen van leghennenhouderij wordt geprobeerd een duurzame toekomst te creëren voor legpluimveehouderijen.  

logo rondeel

Rondeel is opgezet naar het concept Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen(MVO) en kent onderwerpen als dierenwelzijn, milieu, landschappelijke inpasbaarheid, inkomen voor de pluimveehouder en voedselveiligheid. Daarnaast probeert Rondeel al zijn in- en output te benutten om de milieu impact te verkleinen.

Rondeel is een handelslogo (stempel) en geen keurmerk. Wettelijk gezien is een Rondeelei een scharrelei. De Nederlandse Dierenbescherming stelt echter dat de eieren qua dierenwelzijn gelijk zijn aan biologische eieren en beloont dit met het Beter Leven 3 sterren keurmerk. Daarnaast dragen Rondeeleieren het Milieukeur keurmerk wat staat voor minder energieverbruik, minder milieubelasting en goed dierenwelzijn. Deze keurmerken worden onafhankelijk gecontroleerd.

Meer informatie: www.rondeeleieren.nl

Rondeel implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van Rondeel, zoals de eisen voor dierwelzijn en milieu. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.