Milieukeur

Milieukeur

Het Milieukeur keurmerk geeft de mate van verduurzaming van producten en diensten aan. De criteria hebben betrekking op de gehele keten. Naast criteria voor milieu zijn er ook criteria voor dierenwelzijn, biodiversiteit, natuur en landschap en arbeidsomstandigheden vastgelegd. Producten met een Milieukeur keurmerk zijn aantoonbaar duurzamer dan andere producten zonder keurmerk. Organisaties tonen zo hun duurzaamheidsinspanningen aan.  

milieukeur_groot

Bedrijven kunnen hun producten laten certificeren voor Milieukeur. Onafhankelijke certificatie-instellingen voeren de controles uit op basis van de Milieukeur certificatieschema’s. Indien de certificatie-instelling vaststelt dat de product of dienst aan de criteria voldoet, ontvangt het bedrijf het Milieukeur certificaat.

Om internationale toepassing van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten (aardappelen, groente, fruit, bloembollen, bomen, bloemen en planten, etc.) mogelijk te maken, introduceert SMK een nieuwe naam: on the way to PlanetProof.

De nieuwe naam voor Milieukeur maakt duidelijk dat verduurzaming een continu proces van verbetering is met als eindbestemming een productiewijze in balans met onze leefomgeving.

PlanetProof is een andere en internationale naam voor Milieukeur, beide namen blijven vooralsnog naast elkaar bestaan. Het nieuwe keurmerk is toepasbaar voor alle keurmerkhouders Milieukeur Plantaardige producten. De planning is om op termijn Milieukeur voor Plantaardige producten te vervangen door PlanetProof.

Meer informatie over milieukeur kunt u vinden op de website www.milieukeur.nl. Meer informatie over PlanetProof kunt u vinden op de website www.planetproof.nl.

Milieukeur of PlanetProof implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van Milieu, zoals de eisen voor milieuzorg en verpakkingen. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.