Max Havelaar

Max Havelaar

Het Fairtrade keurmerk, in Nederland ook bekend als het Max Havelaar keurmerk, garandeert dat producten voldoen aan de normen voor eerlijke handel. Max Havelaar helpt kleine producenten in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen. De boeren en telers hebben een eerlijk loon gekregen, en met hun rechten en gezondheid is goed omgegaan.  

fairtrade_max_havelaar_groot

Veelal wordt gedacht dat Max Havelaar een merk is en zelf producten zoals koffie produceert en op de markt brengt. Dit is niet het geval. Stichting Max Havelaar is in Nederland eigenaar van het Fairtrade keurmerk. Zij geeft het keurmerk uit aan bedrijven in eigen land en controleert of deze bedrijven zich aan de voorwaarden houden. In meer dan 26 landen zijn zusterorganisaties van Stichting Max Havelaar opgericht.

De internationale standaarden worden ontwikkeld door de organisatie Fairtrade International (FI). De standaarden worden door alle nationale keurmerkorganisaties, zoals Stichting Max Havelaar, nageleefd. De controles worden uitgevoerd door FLO-Cert. Dit onafhankelijke controleorgaan voert controles uit bij alle schakels in de keten om na te gaan of de handelsvoorwaarden worden nageleefd.

Meer informatie : www.maxhavelaar.nl

Faitrade implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van Fairtrade, zoals de eisen voor productie- en arbeidsvoorwaarden. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.