Label Rouge

Label Rouge

Label Rouge (1960) is een Frans productiemethode volgens strikte voorschriften, die rekening houdt met het welzijn van het pluimvee en het milieu. De productiemethode borgt het welzijn van de dieren, de eerbied voor het milieu en de smaakkwaliteit. De criteria verschillen per product en gelden voor de gehele keten; alle product-stappen worden dus gecontroleerd.

label_rouge_groot

Het Label Rouge keurmerk is ontwikkeld door pluimveehouders die de traditionele vorm van landbouw wilden handhaven en die een kwaliteitsgarantie wilden voor de consument. Het keurmerk garandeert dat een product van een betere kwaliteit is ten opzichte van een vergelijkbaar conventioneel product.

Het keurmerk wordt door de Franse overheid, via het INAO en op advies van het ODG, toegekend.

Ook eieren kunnen aan het Label Rouge keurmerk voldoen en inmiddels staat het Label Rouge keurmerk ook op rundvlees- en varkensvleesproducten.

Meer informatie over Label Rouge: www.volaillelabelrouge.com

Label Rouge implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van Label Rouge, zoals de eisen met betrekking tot dierenwelzijn. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.