Kosher

Kosher

Het woord Kosher houdt in dat het voedsel en de ingrediënten, die bij de bereiding zijn gebruikt, voldoen aan de kasjroet en dus zijn goedgekeurd voor consumptie door Joodse mensen. Kasjroet is het systeem van spijswetten in het Jodendom. Producten die bereid zijn volgens deze spijswetten en daarop gecontroleerd worden door rabbijnen krijgen het Kosher certificaat.  

Er bestaat (nog) geen Kosher-keurmerk, maar wel een Kosher-certificaat. Om een dergelijk certificaat te behalen moeten producten een certificeringstraject doorlopen waarvoor onder andere een Rabbi de producten en het proces komt controleren. Het Opperrabbinaat voor Nederland is de kosjercertificeerder in Nederland.

Producenten met het Kosher certificaat kunnen hun producten herkenbaar maken met het ORT-stempel: Onder Rabbinaal Toezicht. Consumenten kunnen er dan op vertrouwen dat het product voldoet aan Joodse maatstaven en geoorloofd is voor Joodse mensen.

Meer informatie: www.kosherholland.nl

Kosher implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van Kosher, zoals de eisen voor traceerbaarheid en vierkantsvergelijking. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.