Keten Duurzaam Varkensvlees

Keten Duurzaam Varkensvlees

Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse varkensboeren, slachterijen, vleeswarenproducenten, grossiers, slagers, retailbedrijven en cateraars. Milieu en dierenwelzijn zijn belangrijke speerpunten van de stichting om duurzaamheid te garanderen.  

logo duurzaam varkensvlees

Alle aangesloten boeren werken volgens de criteria van KDV. Deze criteria kennen eisen op het gebied van energie, milieu, communicatie en kanalisatie van het varkensvlees. Doordat de gehele keten zich aan deze criteria dient te houden, is de gehele keten in beeld bij de stichting en is ieder product traceerbaar.

Alle schakels in de keten dienen gecertificeerd te worden door een onafhankelijke certificerende instelling voordat zij het logo mogen gebruiken. Daarnaast controleert Stichting KDV zelf jaarlijks of boeren nog aan de criteria voldoen. Producten zijn te herkennen aan het Duurzaam Varkensvlees logo.

Meer informatie: www.duurzaamvarkensvlees.nl

Keten Duurzaam Varkensvlees implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van Keten Duurzaam Varkensvlees, zoals de eisen voor kanalisatie van het vlees Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.