ISO 22000:2018

ISO 22000:2018

De ISO 22000:2018, Voedselveiligheid managementsystemen - Eisen aan een organisatie in de voedselketen, is op 19 juni 2018 gepubliceerd. Deze nieuwe versie volgt versie ISO 22000:2005 op. De ISO standaard is gepubliceerd door de International Organisation for Standardization en geeft richtlijnen voor een voedselveiligheidssysteem. Het brengt in kaart wat een bedrijf moet doen om aan te tonen dat het voedselveiligheidsgevaren beheerst om zo te waarborgen dat voeding veilig is wanneer het geconsumeerd wordt.  

logo ISO

De standaard kan gebruikt worden door alle bedrijven die systemen willen implementeren om continue in veilige producten te voorzien, ongeacht de grootte of positie in de voedselketen.

Dit kunnen organisaties zijn die voedingsmiddelen produceren, verhandelen of leveren, maar ook producten die indirect betrokken zijn bij de voedingsmiddelen- industrie, zoals schoonmaak- artikelen, machines en andere materialen die bestemd zijn om in contact te komen met voedings- middelen.

Nieuwe versie
De ISO 22000:2018 richt zich op alle organisaties in de levensmiddelen- en diervoederindustrie, ongeacht de grootte of sector. Deze ISO norm vertaalt met haar eisen het voedselveiligheidsmanagementsysteem naar een proces van continu verbeteren.

De nieuwe ISO norm wil een wereldwijde harmonisatie van de eisen voor voedselveiligheidsmanagement realiseren. Dit is terug te zien in de laatste verbeteringen. Zo is de ISO High Level Structure (HLS) opgenomen, de uniforme hoofdstructuur voor alle ISO-normen, zoals deze ook bij andere ISO systeem normen gebruikt worden (zoals ISO 9001 of ISO 14001). Op deze manier kunnen verschillende ISO normen eenvoudig geïntegreerd worden.

Meer informatie over ISO kunt u vinden op www.iso.org

Wilt u het ISO 22000 kwaliteitssysteem implementeren? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om u te informeren

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.