ISO 22000:2005

ISO 22000:2005

De ISO 22000:2005 standaard is gepubliceerd door de International Organisation for Standardization en geeft richtlijnen voor een voedselveiligheidssysteem. Het brengt in kaart wat een bedrijf moet doen om aan te tonen dat het voedselveiligheidsgevaren beheerst om zo te waarborgen dat voeding veilig is wanneer het geconsumeerd wordt.  

De standaard kan gebruikt worden door alle bedrijven die systemen willen implementeren om continue in veilige producten te voorzien, ongeacht de grootte of positie in de voedselketen.

Dit kunnen organisaties zijn die voedingsmiddelen produceren, verhandelen of leveren, maar ook producten die indirect betrokken zijn bij de voedingsmiddelen- industrie, zoals schoonmaak- artikelen, machines en andere materialen die bestemd zijn om in contact te komen met voedings- middelen.

Nieuwe versie
De huidige ISO 22000 norm Food safety management systems — Requirements for any organization in the food chain wordt momenteel herzien zodat deze aansluit bij de moderne voedselveiligheidseisen. De draftversie is naar verwachting halverwege dit jaar beschikbaar. De aangepaste versie wordt begin 2017 verwacht.

Meer informatie over ISO kunt u vinden op www.iso.org

Wilt u het ISO 22000 kwaliteitssysteem implementeren? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om u te informeren

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.