IKB

IKB

IKB staat voor Integrale Keten Beheersing en is een Nederlands systeem voor de registratie van vee in alle stadia van de vleesproductieketen. Het systeem is ontwikkeld om garanties te kunnen geven over onder meer de kwaliteit en de herkomst van vee, vlees en eieren. Op deze manier wordt de traceerbaarheid en transparantie van de keten vergroot. Er zijn IKB-regelingen voor varkens, kalveren, kip en eieren.  

Logo IKB

Het IKB-keurmerk geeft aan dat er bij de productie, transport en verwerking van het product extra controles hebben plaatsgevonden. Tijdens de controle wordt gekeken naar het naleven van de eisen op het gebied van veevoer, dierenwelzijn, medicijngebruik, gebruik van verboden stoffen, hygiëne, voedselveiligheid en transport. Er worden overigens geen extra voorwaarden gesteld aan dierenwelzijn of milieu.

Deelnemende boeren en verwerkers krijgen een certificaat. Het keurmerk staat echter niet altijd op de verpakking. Deelname aan IKB is niet verplicht maar wordt vaak wel als voorwaarde gesteld in de betreffende keten.

Meer informatie: www.ikbnederland.nl en www.ikbei.nl

IKB implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van IKB, zoals de eisen voor traceerbaarheid en vierkantsvergelijking. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.