Halal

Halal

Vlees dat volgens de Islamitische eisen ritueel is geslacht wordt Halal genoemd, wat betekent dat het vlees goed en rein is. Zowel het eindproduct als alle voorafgaande handelingen dienen aan deze eisen te voldoen. Dit is bij een beperkt aantal dieren toegestaan, zoals kippen, runderen en schapen. Tijdens het ritueel wordt er rekening gehouden met de eisen voor milieu en dierenwelzijn.  

Vlees van dieren die geslacht zijn volgens de Islamitische eisen kunnen een Halal keurmerk bevatten. Diverse organisaties houden zich bezig met het keuren van Halal vlees en vleesproducten. Er zijn dus verschillende keurmerken met ieder een eigen logo. De keurmerken garanderen allen de halalwaardigheid van een product.

Halal heeft geen officieel (internationaal) keurmerk en er is geen onafhankelijke controle. Auditoren en inspecteurs controleren slachthuizen, vleesverwerkers en fabrikanten van Halal producten of zij aan het keurmerk voldoen.

Halal implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van Halal, zoals de eisen voor traceerbaarheid en vierkantsvergelijking. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.