Glutenvrij

Glutenvrij

Het aantal mensen dat glutenintolerant of glutensensitief is, neemt sterk toe. Naar schatting hebben in Nederland alleen al zo’n 170.000 mensen coeliakie. Personen met coeliakie moeten hun gehele leven een strikt glutenvrij dieet volgen. De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) heeft als doel het leven met een glutenvrij dieet te vergemakkelijken en te bevorderen.  

logo nederlandse Coeliakie Vereniging

Het NCV is licentiehouder van het officiële Crossed Grain logo in de Benelux. Dit Glutenvrij logo op producten geeft aan dat het product vrij is van gluten en past binnen een glutenvrij dieet.

Bedrijven dienen aan criteria van de Nederlandse Coeliakie Vereniging te voldoen om het logo te mogen gebruiken. Op deze wijze weten consumenten dat het product gecontroleerd en gecertificeerd is en dus veilig is voor consumptie. Deze producten worden gecontroleerd door een onafhankelijke certificerende instelling.

Meer informatie: www.glutenvrij.nl

Glutenvrij implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van Glutenvrij, met name specifiek gericht op productiemethoden en hygiëne. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.