Demeter

Demeter

Demeter is het keurmerk voor biologisch-dynamische landbouw. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met dierenwelzijn, milieu en eerlijke handel. Boeren en verwerkers mogen het keurmerk voeren als ze voldoen aan de normen voor biologische landbouw (keurmerk Biologisch) en daarnaast ook voldoen aan de Demeter normen en richtlijnen. Na een de controle krijgen zij het Demeter certificaat en mogen zij het keurmerk op hun producten voeren. Het keurmerk is te vinden op onder andere eieren, zuivelproducten, aardappelen, groenten, fruit en vlees.

De meter logo

In Nederland en Vlaanderen is Stichting Demeter houder van het keurmerk. De normen zijn opgesteld op basis van wereldwijd geldende Demeter Standards van Demeter International. Een onafhankelijke partij bepaalt aan de hand van controles of een certificaat wordt toegekend.

Meer informatie over Stichting Demeter is te vinden op: www.stichtingdemeter.nl

Demeter implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van Demeter, zoals de eisen voor traceerbaarheid en vierkantsvergelijking. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.