Biologisch / Skal

Biologisch / Skal

Biologisch is een verzamelnaam voor landbouwproducten en voedingsmiddelen die voldoen aan Europese wettelijke eisen op het gebied van milieu, natuur en landschap, het welzijn van dieren en productiemethoden. Ieder bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan dient hiervoor gecertificeerd te zijn.  

EU biologisch logo

Het Biologisch logo op producten toont dat het betreffende product biologisch is en laat aan afnemers en consumenten zien dat het product betrouwbaar is. Alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn geproduceerd moeten verplicht het logo bevatten. Het keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologisch.

Naast dit keurmerk zijn er nog enkele biologische keurmerken, zoals het EKO keurmerk, Bio-Siegel en Demeter. Toezicht en controles op de biologische keten wordt namens de overheid uitgevoerd door Skal Biocontrole.

Meer informatie over Skal Biocontrole is te vinden op: www.skal.nl

Biologisch implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van Biologisch, zoals de eisen voor traceerbaarheid en vierkantsvergelijking. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.