Beter Leven

Beter Leven

De Dierenbescherming streeft naar meer welzijn en een beter leven voor dieren in de vee-industrie. Door met bedrijven afspraken te maken over onder andere de leefruimte en ingrepen die het welzijn aantasten, wordt gestreefd naar diervriendelijkere producten in de schappen. Het Beter Leven kenmerk is een 3-sterrensysteem dat op steeds meer verpakkingen van vlees, kip en eieren te vinden is.  

beterleven_1ster

Om aan te kunnen tonen welke producten diervriendelijker zijn en deze producten te ondersteunen, heeft de Dierenbescherming een beeldmerk ontwikkeld. Het bestaat uit het logo van de Dierenbescherming met de vermelding ‘Beter Leven’ en drie sterren. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de dieren is geweest en des te diervriendelijker het product.

De kwaliteitseisen, zoals de Dierenbescherming die heeft gesteld aan het welzijn van de dieren, zijn in afspraken met de producent vastgelegd en ze worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie.

Meer informatie over dit keurmerk is te vinden op: www.beterleven.dierenbescherming.nl

Beter Leven implementeren? BK kan u ondersteunen bij het implementeren van de voor u van toepassing zijnde normelementen van Beter Leven, zoals de eisen voor traceerbaarheid en vierkantsvergelijking. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.