Beschermde Oorsprongsbenaming

Beschermde Oorsprongsbenaming

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) is een Europees keurmerk voor producten die geproduceerd, verwerkt en bereid worden binnen een bepaald geografisch gebied volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze. Bijvoorbeeld kaas gemaakt in bepaald gebied met melk van een lokaal dier dat in dit specifieke gebied gehouden wordt. Door middel van het keurmerk worden consumenten geïnformeerd over de oorsprong van het product.  

Logo beschermde oorsprongsbenaming

De eisen staan vermeld in de Europese wetgeving (Verordening (EU) nr. 1151/2012 en Verordening (EU) nr. 1308/2013). Een producent kan een verzoek indienen waarna een adviescommissie, het ministerie van Economische zaken en de Europese Commissie controleert of het product voldoet aan de Europese wetgeving. De NVWA houdt toezicht op de juiste uitvoering van de wet.

Vooral Franse en Italiaanse producten hebben de Beschermde Oorsprongsbenaming, zoals kazen en vleesproducten. In Nederland zijn zes soorten kazen en een aardappelras voorzien van een BOB-logo.

Meer informatie: www.eu-streekproducten.nl

Beschermde Oorsprongsbenaming implementeren? BK kan u ondersteunen bij de aanvraag van een Beschermde Oorsprongsbenaming. Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.