Klantverhalen

Luiten Food

"Met BK het beste in huis"

Luiten Food loopt in de markt voorop op het gebied van voedselveiligheid, duurzaamheid en keten- beheersing. Het bedrijf besteedt alle kwaliteits- activiteiten uit aan Bureau voor Kwaliteitszorg (BK). “Zij hebben een hoog kennisniveau en zorgen voor continuïteit”, aldus de directeur. “Zo haal ik het beste in huis.”

Luiten Food

Luiten Food werkt al meer dan 15 jaar samen met Bureau voor Kwaliteitszorg, onderdeel van Normec Foodcare. “BK geeft mij continuïteit”, zegt directeur Lennert Luiten. “Meerdere projectmanagers houden zich continu met ons bedrijf bezig. Zij zijn onderdeel van ons team geworden.” Luiten ziet het bovendien als een voordeel dat de BK-projectmanagers ook bij andere bedrijven over de vloer komen. “Ze wisselen onderling ervaringen uit. Daardoor hebben ze meer kennis dan een kwaliteitsmedewerker die je in dienst neemt.”

Beste oplossingen

Marinka Grünbauer, projectmanager bij BK, noemt de samenwerking met Luiten Food ‘fenomenaal’. “Kwaliteitszorg heeft bij Luiten een hoge prioriteit. Ik word betrokken bij beslissingen zoals verbouwingen of de aanschaf van nieuwe machines. Zo kan ik een goede bijdrage leveren en echt meedenken over de beste oplossingen vanuit het oogpunt van voedselveiligheid.”

De projectmanager vertelt dat ze bovendien een goede samenwerking heeft met de medewerkers op de werkvloer. “Ook bij hen is het kwaliteitsbewustzijn groot. Ze zien mijn opmerkingen niet als kritiek. Ze horen graag van mij hoe zij hun werk beter kunnen doen.”

Ketens certificeren

BK verzorgt regelmatig projecten voor Luiten Food, zoals het implementeren van het IFS-systeem op de werkvloer en het voortraject van het certificeren van ketens in het buitenland. “Ik heb bijvoorbeeld leveranciers in Frankrijk bezocht, om ervoor te zorgen dat zij aan de standaarden van het Beter Leven-keurmerk voldoen”, vertelt Grünbauer. “Vervolgens heb ik de Dierenbescherming uitgenodigd om deze leveranciers te certificeren.”

Luiten: “BK zorgt ervoor dat we vooroplopen op het gebied van duurzaamheid, welzijn van dieren, ketenbeheersing en voedselveiligheid. Dat vind ik belangrijk, want daarmee onderscheiden we ons in de markt. Klanten kiezen voor ons omdat we weten wat er gebeurt: niet alleen in ons eigen bedrijf, maar ook bij onze leveranciers.”

MicroCare

Luiten Food maakt gebruik van meer diensten van de Normec Foodcare, zoals MicroCare Laboratorium en CareNet Online QA Software. “Natuurlijk is het gemakkelijk om alle diensten af te nemen bij één bedrijf”, vertelt de directeur. “Maar dat is niet de reden dat ik voor MicroCare en CareNet gekozen heb. MicroCare is een toonaangevend laboratorium met veel kennis en expertise van de vleesindustrie. Zij geven me snel en kundig advies over de beste manier om producten te onderzoeken, in combinatie met de achterliggende wetgeving. Ze ontzorgen mij. Daarom besteden we al onze monsternames uit aan MicroCare. CareNet Online QA Software is het modernste online kwaliteitshandboek van dit moment. Ook maken
we gebruik van de e-learning en de inspectiemodule, omdat dit ons veel tijdsbesparing oplevert. CareNet en Microcare zijn voor mij dus gewoon de beste spelers in de markt.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.