Klantverhalen

De Wijndragers

"Het proces is kort, flexibel, snel en daadkrachtig."

Door de jaren heen heeft De Wijndragers zich ontwikkeld tot moderne mosterd-, dressing- en sauzen producent waar het oude ambacht nog hoog in het vaandel staat. Medio 2008 is het bedrijf met BK in contact gekomen. “BK is voor ons een vraagbaak op het moment dat wij het niet zeker weten.”

De Wijndragers

Als producent van mosterd, sauzen, mayonaises en marinades is De Wijndragers actief in 26 landen. Hun grootste afzetmarkt is in de Benelux, Duitsland en Scandinavië. Medio 2008 is het bedrijf met Bureau voor Kwaliteitszorg (BK) in contact gekomen.

BRC certificering

“Wij waren voornemens om ons bedrijf BRC te laten certificeren. Een inmiddels oud-medewerker van BK was een bekende van onze voormalige eigenaar. Zodoende zijn we bij BK terecht gekomen,” vertelt Milos ter Huurne, Production manager bij De Wijndragers. “We zochten aansluiting van de theorie met de praktijk, kennis van de wetgeving en zochten begeleiding voor het BRC traject.” BK heeft De Wijndragers destijds begeleid in dit traject en biedt ieder jaar nog ondersteuning. Inmiddels ondersteunt de projectmanager van BK de werknemers van De Wijndragers op het totale kwaliteitssysteem en op het gebied van wet- en regelgeving.

Korte lijnen

BK is landelijk gevestigd met onder andere een vestiging in Zwolle. De Wijndragers is gevestigd op hetzelfde terrein als de vestiging van BK in Zwolle. “Het proces is kort, flexibel, snel en daadkrachtig. Doordat BK een kantoor heeft in hetzelfde kantorencomplex, zijn de lijnen kort.”

Ter Huurne geeft aan de samenwerking als prettig te ervaren. “BK is voor ons een vraagbaak op het moment dat wij het niet zeker weten. We kunnen met alle vragen en opmerkingen bij de projectmanager van BK terecht.” Naast diensten van BK neemt De Wijndragers ook nog andere diensten af van de Care for Food Group. Ter Huurne vertelt: “Wij nemen diverse diensten af van de Care for Food Group, zoals CareNet Online QA Software en MicroCare Laboratorium. Dit bevalt erg goed! In de toekomst willen we wellicht nog ondersteuning bij het controleren van nieuwe en bestaande labels. Dit doen we nu nog in-house.”

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.