QA Excellence

QA Excellence

Elk bedrijf wil graag het maximale uit zijn productieproces en werknemers te halen. Helaas gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. Bij Bureau voor Kwaliteitszorg (BK) begrijpen we als geen ander hoe complex het kan zijn een efficiënt productiebeleid uit te voeren. Zo heeft ieder bedrijf te maken met strenge eisen en wensen van de klant. Er is vaak sprake van margedruk en bedrijven moeten voldoen aan specifieke kwaliteitsnormen. Het maken van fouten en het nemen van corrigerende maatregelen kost geld, om nog maar te zwijgen over preventieve maatregelen.

Waarom QA Excellence?

Omdat er zoveel bij bedrijfsvoering komt kijken, blijft het zoeken naar de juiste balans tussen tijd, geld en flexibiliteit. Hierdoor schiet de juiste aandacht voor kwaliteit er soms bij in. Tijdens certificeringsaudits is de tijdsdruk vaak hoog, waardoor ‘continu verbeteren’ niet altijd de aandacht krijgt die nodig is.

Al deze factoren kunnen ervoor zorgen dat de focus binnen uw bedrijfsvoering ongewild komt te liggen op de dagelijkse operationele problemen in plaats van structurele verbetering. Dit is jammer, want het resultaat hiervan is een verspilling van tijd, kosten en producten. De grote vraag is dus: welke veranderingen zijn nodig voor de meest efficiënte productie en waar begin je?

Om u te helpen uw focus te verleggen en terugkerende, structurele problemen op te lossen, hebben wij onze eigen methodiek voor ‘continu verbeteren’ ontwikkeld; QA Excellence. We streven hierbij naar het hoogt haalbare niveau op het gebied van kwaliteit en efficiënt produceren.

Door het uitzoeken en analyseren van de achterliggende oorzaken van knelpunten, pakken we problemen bij de wortel aan. Onze kundige QA-managers begeleiden u vervolgens bij het aanbrengen van de juiste veranderingen.

De verborgen fabriek

In elke onderneming komen verspillingen voor. Deze kunnen het resultaat zijn van fouten of retourneringen, maar ook van overbodige opslag of productie. Al deze verspillingen samen worden de ‘verborgen fabriek’ genoemd en zorgen gemiddeld voor wel 30% van alle gemaakte kosten – kosten waar geen opbrengsten tegenover staan.

Onze aanpak

Vaak worden zichtbare problemen opgelost door gelijk met een op dat moment ‘logische’ oplossing te komen. Hierdoor worden dieperliggende oorzaken van een afwijking soms over het hoofd gezien waardoor het probleem zich blijft voordoen.

De eerste stap binnen onze aanpak is dan ook het analyseren van de huidige situatie en het zoeken naar de grondoorzaak.

Ieder project is uniek en zo gaan wij daar ook mee om. Binnen elke fase van het QA-Excellence project betrekken wij de medewerkers van uw bedrijf, want interne betrokkenheid zorgt voor het beste resultaat. We ondersteunen bij oplossingen dan ook in alle lagen van de organisatie en denken van boven (het management) naar beneden (de werkvloer) en andersom.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.