MVO & Duurzaamheid

MVO & Duurzaamheid

Wij stellen met u het beleid en de doelstellingen op op het gebied van MVO samen en zorgen voor de realisatie. Met een doordacht en bewezen plan volgen wij stap voor stap de MVO-route die bij u past. Naast duurzame producten en keurmerken zijn wij ook geheel thuis in managementsystemen voor duurzaamheid.

Certificeren

Er zijn verschillende manieren om uw inspanningen op het gebied van MVO zichtbaar te maken. De meest gebruikte standaarden zijn ISO 26000, de MVO prestatieladder of rapporteren volgens de richtlijnen van Global Reporting Initiative. Hier hebben we inmiddels ruime ervaring in.

ISO 26000

iso26000_x

ISO 26000 is een Internationale richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van organisaties. Doelstelling van deze richtlijn is het ondersteunen van organisaties bij de invoering van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De ISO 26000 norm geldt voor alle typen organisaties, groot en klein, publiek en privaat en biedt Internationaal overeengekomen definities, principes en kernthema’s op het terrein van MVO.

CAP 26000

cap2600_x

De CAP 26000 is een MVO-norm ontwikkeld door Bureau Veritas. Bureau voor Kwaliteitszorg is hierbij mede-initiatiefnemer geweest. De methodiek van deze norm is speciaal bestemd voor organisaties die overwegen om hun MVO-beleid en maatregelen te structureren en inzichtelijk te maken aan de hand van de (inter)nationaal erkende richtlijn ISO 26000.

CAP 26000 is geen ‘mass market’ service en primair bedoeld als alternatief voor certificering volgens de MVO-prestatieladder op basis van gedegen inventarisatie van behoefte(n) en persoonlijk contact met de klant of prospect.

Global Reporting Initiative

gri_x

Global Reporting Initiative (GRI) is het wereldwijd gezaghebbende raamwerk om te rapporteren over niet-financiële informatie. De GRI-richtlijnen voor duurzaamheidsverslaggeving helpen organisaties om duurzaamheidsinformatie te structureren, te monitoren en effectief te communiceren naar stakeholders.

De MVO Prestatieladder

prestatieladder_x

Met de MVO prestatieladder kunt u uw MVO beleid communiceerbaar maken voor uw interne en externe stakeholders. Bovendien is het mogelijk om met deze norm een MVO certificaat te behalen.

De MVO prestatieladder bestaat uit 5 niveaus, waarvoor apart een certificaat behaald kan worden.

Wilt u weten hoe u MVO kunt toepassing in uw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Keurmerken

Om de consument te informeren zijn er productkeurmerken ontwikkeld. Zo kan er beoordeeld worden of een product bijvoorbeeld biologisch is of aan bepaalde duurzaamheidseisen voldoet.

Wilt u meer informatie over een keurmerk is of hoe u een keurmerk kunt behalen? Wij hebben hier ruime ervaring in en adviseren u graag.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van veel voorkomende productkeurmerken beschreven.

Europees Biologisch Keurmerk

eu_biologisch_x

Marine Stewardship Council (MSC)

msc_x

Aquaculture Stewardship Council (ASC)

asc_thumb_x

Fairtrade – Max Havelaar

max_havelaar_thumb-copy_x

UTZ Certified

utz_thumb_x

Beter Leven

beter-leven_thumb_x

Integrale Keten Beheersing (IKB)

ikb_thumb_x

Qualitat und Sicherheit (Q&S)

qs_thumb_x

Label Rouge

label_rouge_thumb_x

 

Milieukeur

milieukeur_thumb_x

Trainingen

Op het gebied van MVO zijn verschillende trainingen mogelijk. Deze trainingen verzorgen wij incompany. Medewerkers hoeven dan niet naar een andere locatie en u kunt de datum zelf bepalen.  Onze trainer denkt met u mee bij het vaststellen van de leerdoelen en resultaten die u wilt bereiken met de training. Wij maken graag een passend voorstel.

Onze partners

BK volgt de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen op de voet. Wij zijn partner van MVO Nederland en Bureau Veritas.

logo-mvo

Door het partnerschap met MVO Nederland en Bureau Veritas staan wij in contact met diverse organisaties die het toepassen van MVO vergemakkelijken. De implementatie van MVO in uw organisatie zal hierdoor sneller verlopen.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.