Zuivel, kaas en ijs

Zuivel, kaas en ijs

Zuivel-, kaas-, ijs- en boterverwerkende bedrijven staan onder toezicht van het COKZ, die op haar beurt weer gecontroleerd wordt door de NVWA. Op deze manier worden bedrijven getoetst aan de hand van wettelijke, op HACCP gebaseerde eisen voor procesbeheersing. Wij helpen u op de juiste manier invulling te geven aan uw kwaliteitsbeheersing, zodat u voldoet aan de regelgeving.

Bacteriën in zuivel

De aanwezigheid van schadelijke bacteriën is bij zuivelproducten een blijvend gevaar. Ondanks goede verhitting, blijft het risico van nabesmetting bestaan. In zachte, rauwmelkse kazen kan Listeria overleven en daarmee een gevaar vormen. Het is daarom van belang vast te stellen wanneer en waar in het proces besmetting van bacteriën kan optreden, en er vervolgens alles aan te doen om dit te voorkomen. Door onze jarenlange ervaring binnen de branche, beschikken we over uitgebreide kennis die we graag met u delen. Op deze manier hanteert u een juiste procesbeheersing en past u de wettelijke eisen op de best mogelijke manier toe in de praktijk.

Certificering

Wij zorgen ervoor dat bedrijven in de zuivelindustrie niet alleen voldoen aan de procescertificering van het COKZ, maar ook aan de normen BRC, IFS, FSSC 22000 en HACCP. Hierbij stellen wij voor het voedselveiligheidssysteem het vereiste handboek samen inclusief de implementatie en de handhaving ervan. Een onderdeel hiervan is de gevarenanalyse waarin de mogelijke risico’s staan beschreven zoals dioxine in melk en resten van antibiotica of hormonen in koeienmelk.

Naast ondersteuning bij procesbeheersing, helpen we u bij het opstellen van de juiste productinformatie. Zo helpen we u bijvoorbeeld vast te stellen of uw product wel of niet in aanmerking kan komen voor een Beschermde Geografische Aanduiding (BGA), die aangeeft dat de verwerking of bereiding van een product in een bepaald gebied heeft plaatsgevonden.

Keurmerken

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.