Vlees

Vlees

Vlees is onderhevig aan grote risico’s. Naast het risico van besmetting is er het gevaar van milieuverontreinigende stoffen die via het voer van de dieren in het vlees terecht kunnen komen. Daarbij komt dat vlees een bederfelijk product is. De vele risico’s brengen een uitgebreide wet- en regelgeving met zich mee in de vleesverwerkende industrie.

Ketenbeheersing

Door de lange voedselketens kunnen er in verscheidene stadia dingen misgaan. Er zijn dan ook diverse voedselschandalen geweest, zoals de paardenvleesaffaire. Het gevolg van het heersende wantrouwen is dat de overheid de Taskforce Voedselvertrouwen heeft ingezet om het vertrouwen van consumenten in onder andere vlees te herstellen. We begeleiden u graag bij het implementeren van een juiste keten- en leveranciersbeheersing die essentieel is voor de voedselveiligheid van uw product.

Specifieke kennis

Voor het garanderen van de voedselveiligheid is het van belang de risico’s vast te stellen die spelen binnen uw bedrijf, wat we doen aan de hand van een risicoanalyse. De implementatie en handhaving van voedselveiligheidssystemen zoals HACCP, BRC en IFS eist specifieke kennis die onze ervaren kwaliteitsmanagers in huis hebben. Door de toepassing hiervan beheerst u zoveel mogelijk besmetting van bijvoorbeeld ziekmakende E. coli bacteriën.

Ook dierenwelzijn is een onderwerp waar we ons mee bezig houden. Een groeiend aantal bedrijven in de vleesindustrie streeft naar één of meerdere sterren van de ‘Beter Leven’-standaard van de Dierenbescherming. De kwaliteitseisen die zijn gesteld aan het welzijn van dieren worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Door middel van begeleiding op maat zorgen we ervoor dat uw voedselveiligheidssysteem voldoet aan de eisen die van toepassing zijn.

Uitgebreid netwerk

Door ons grote aantal contacten in de vleesindustrie, bij belangrijke brancheorganisaties en de grootste internationale afnemers zijn wij bekend met de geldende nationale en Europese wetgeving. Hierdoor komt u tijdens audits door controlerende en certificerende instanties nooit voor verrassingen te staan.

Trainingen

Wij bieden speciale trainingen voor vleesbedrijven. Een voorbeeld hiervan is onze speciale training voor dierwelzijn voor slachterijen. Deze Animal Welfare-training kan tevens een bijdrage leveren aan uw beleid op het gebied van duurzaamheid. Deze training is Cedeo- erkend en wordt gegeven door onze speciaal hiervoor in het buitenland opgeleide Animal Welfare Officer.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.