Visindustrie

Visindustrie

Duurzaamheid staat in de schijnwerpers, en ook visverwerkende bedrijven kunnen niet meer om de trend (en eisen) heen. Steeds meer bedrijven in de visserij zien de noodzaak van duurzaam vissen in en communiceren dit naar de klant door gevangen of gekweekte vis te produceren aan de hand van de eisen voor het MSC- of ASC-keurmerk. Daarnaast moeten alle bedrijven in de visindustrie voldoen aan steeds strenger wordende wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid.

Traceerbaarheid

De wetgeving op het gebied van voedselveilig produceren en importeren is continu in beweging. Zo moeten visserijproducten die in de EU op de markt worden gebracht een etiket met informatie bevatten om de traceerbaarheid te garanderen. Hierop staan gegevens over de handelsbenaming, productiemethode en herkomst van de vis. Omdat traceerbaarheid onderdeel is van een goedwerkend kwaliteitssysteem, geven we u hier graag advies over. Zo controleert u de risico’s die in verschillende fases van de keten optreden.

Thuis in de markt

Wij zijn sterk vertegenwoordigd in de visserijbranche en met name in visverwerkende bedrijven en inpakstations. Of het nu gaat om kwaliteitssystemen zoals BRC, IFS, FSSC 22000, HACCP en SQF of productkeurmerken als MSC of ASC, wij zijn er volledig mee bekend.

Door de vele contacten in de visbranche en met certificerende instanties en de NVWA, zijn wij in staat het doolhof van wet- en regelgeving te vertalen naar een voor u praktisch werkend kwaliteitssysteem. Door onze gerichte manier van werken, helpen we uw vis te voldoen aan alle eisen en adviseren we u hoe u ziekteverwerkers, zoals de pathogene bacterie Listeria monocytogenes, zo goed mogelijk kunt beheersen.

Trainingen

Omdat het belangrijk is dat alle betrokken medewerkers bewust zijn van de invloed die ze hebben op kwaliteit en voedselveiligheid, bieden wij specifiek op uw branche gerichte kwaliteits- en duurzaamheidstrainingen aan die Cedeo-erkend zijn. Tijdens deze training krijgen medewerkers meer inzicht in de betekenis van duurzaamheid en voedselveiligheid.

Keurmerken

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.