Verpakkingen

Verpakkingen

Niet alleen het product zelf bepaalt de voedselveiligheid, ook de verpakking ervan heeft hier invloed op. Omdat verpakkingen levensmiddelen kunnen besmetten en de consument de aanwezigheid van schadelijke stoffen niet zelf kan vaststellen, gaat er veel aandacht uit naar de veiligheid van verpakkingsmateriaal. Zo heeft een aantal stoffen in het verleden tot incidenten en recalls geleid. Om de risico’s van verpakkingen en eventuele incidenten te beperken, helpen we verpakkingsbedrijven bij het opstellen en verbeteren van voedselveiligheidssystemen.

Strenge eisen

Producenten van levensmiddelen eisen dat het aangeleverde verpakkingsmateriaal altijd aan de gestelde eisen voldoet. Verpakkingen en gebruiksartikelen moeten daarbij ook traceerbaar zijn om zo het terugroepen van producten met gebreken, de voorlichting van de consument en de vaststelling van de aansprakelijkheid te vereenvoudigen.

Procesbeheerssystemen

Onze jarenlange ervaring in de levensmiddelenindustrie heeft ervoor gezorgd dat we de wettelijke eisen en standaarden kennen als geen ander. Onze kwaliteitsmanagers stellen voor verpakkingsbedrijven voedselveiligheidssystemen op die aan alle geldende regels voldoen. U kunt zich hiervoor ook laten certificeren. Hiervoor is met name de standaard BRC Packaging and Packaging Materials (BRC-IoP) van toepassing. Deze norm is speciaal ingevoerd voor producenten van verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen.

Ook moeten levensmiddelenverpakkingen van kunststof voldoen aan bepaalde basisrichtlijnen, die vastgelegd zijn in de Verordening (EU) nr. 10/2011. Bij Bureau voor Kwaliteitszorg werken we nauw samen met MicroCare Laboratorium, dat migratietesten verricht om te zien of stoffen vanuit de verpakking naar het levensmiddel worden overgebracht.

Keurmerken

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.