Specerijen, kruiden, koffie, thee en cacao

Specerijen, kruiden, koffie, thee en cacao

Specerijen en kruiden zijn veelal afkomstig uit landen waar de beheersing van het voortbrengingsproces beperkt is. In dit geval is het niet eenvoudig om specificaties of analyseresultaten van de producten uit het land van oorsprong te verkrijgen om de voedselveiligheid te waarborgen.

Risicoanalyse en beheersmaatregelen

De NVWA ziet toe op de import van producten uit derde landen. Zodra u eigenaar wordt van het product, dient u een risicoanalyse te hebben waarin alle aanwezige gevaren en risico’s zijn bepaald. Hierin moeten ook beheersmaatregelen zijn genomen. Een voorbeeld is de veelvuldige aanwezigheid van pathogene micro-organismen zoals Salmonella. Een ander voorbeeld is de aanwezigheid van aflatoxine, dioxine en mycotoxinen.

Daarnaast kunnen er nog risico’s kleven aan het gebruik van bepaalde chemische kleur- en smaakstoffen, zoals Azo-kleurstoffen, bestrijdingsmiddelen en zware metalen, waarvan een teveel schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Onze ervaren kwaliteitsmanagers kunnen u helpen een volledig beeld te krijgen van factoren waar u rekening mee moet houden zodat er niets op uw procesbeheersing valt aan te merken.

Onderzoeken van producten

Wij zorgen ervoor dat de gevaren volledig in kaart zijn gebracht en dat er haalbare beheersmaatregelen worden genomen. Daarnaast onderzoeken we producten ook microbiologisch en chemisch op basis van een compleet monsternameschema. We helpen u bij het ontwikkelen van een procesbeheersing die volledig is afgestemd op de eisen van uw afnemers.

Keurmerken

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.