Retail

Retail

Zodra de consument zich in de wandelgangen van de plaatselijke retailer bevindt, verwacht deze dat de schappen gevuld zijn met producten waarvan de kwaliteit en voedselveiligheid geborgd zijn. Ook wordt er steeds meer waarde gehecht aan verantwoord produceren en duurzaamheid.

Ketenbeheersing

In deze transparante samenleving speelt de media een grote rol in het verspreiden van informatie over de risico’s van voeding. Producerende bedrijven zijn verantwoordelijk voor de certificering van hun producten, maar de retailer bepaalt zelf welke producten in de schappen liggen. Als bedrijven fouten maken in de kwaliteit of veiligheid van hun producten, kan dit de retailer flinke imagoschade opleveren. Het is daarom van groot belang de gehele keten onder controle te hebben.

Geen grijs gebied

Als retailer levert u een breed scala aan levensmiddelen dat door een groot aantal producenten wordt geleverd. Om risico’s te voorkomen moet u volledig op de hoogte zijn van de prestaties van uw leveranciers en uw filialen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan: keten(beheersing) is complex.

Door onze jarenlange ervaring bij productiebedrijven weten wij haarfijn de risico’s van uw leverancier in kaart te brengen. We beoordelen leveranciers op het gebied van onder andere traceerbaarheid, etikettering, microbiologie en de procesbeheersing van voedselveiligheid. Daarnaast bieden we een geautomatiseerde oplossing voor productspecificaties en de monitoring van hygiëne en HACCP binnen uw eigen organisatie.

We maken de prestaties per leverancier of filiaal inzichtelijk en tonen daarbij de trends. Ook kunnen we audits uitvoeren om te controleren of uw bedrijf voldoet aan de eisen van de NVWA.

Voedselfraude en food defense

In de media is bijna dagelijks sprake van gevallen van voedselfraude en opzettelijke besmetting. Ook retailers worden hiermee geconfronteerd en voor bedrijven kan dit niet te onderschatten imagoschade opleveren. We helpen u graag bij het bewaken van de productintegriteit en het opstellen van een eventuele kwetsbaarheidsanalyse. Ook geven we advies over hoe gehandeld kan worden in het geval van daadwerkelijke fraude.

Keurmerken

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.