Pluimvee

Pluimvee

De pluimvee-industrie is volop in beweging. Of het nu gaat om Salmonella, de darmbacterie Campylobacter, antibiotica, vogelgriep of de aanwezigheid van ESBL’s, kip ligt onder het vergrootglas. Daarnaast is er ook nog eens sprake van een uitgebreide wet- en regelgeving binnen de branche en de druk van de NVWA die streeft naar het terugdringen van het Salmonellapercentage op eindproducten naar nul procent. Wij helpen u bij het beheersen van ziekteverwekkers, zodat u (soms ernstige) imagoschade vermijdt.

Thuis in de markt

Wij werken in de gehele pluimveeketen: onze kwaliteitsmanagers zijn terug te vinden in broederijen, pluimveeslachterijen, uitsnijderijen en inpakstations. Binnen deze markt zijn we bekend met veel voorkomende kwaliteitssystemen zoals BRC, IFS, FSSC 22000 en HACCP.

Naast de toepassing van wettelijke kwaliteitseisen, kunnen we u begeleiden bij het implementeren van de eisen voor productkeurmerken als Biologisch, Label Rouge en IKB. Daarnaast streeft een groeiend aantal bedrijven in de pluimvee-industrie naar één of meerdere sterren van de ‘Beter Leven’-standaard van de Dierenbescherming. De eisen die hiervoor gesteld zijn worden gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Dankzij ons uitgebreide netwerk in de pluimvee-industrie en de contacten die we hebben met de certificerende instanties zijn wij op de hoogte van alle geldende eisen.

Trainingen

Naast het inzetten van ervaren kwaliteitsmanagers bieden we speciale training voor dierenwelzijn in de pluimvee-industrie. De Animal Welfare-training is Cedeo-erkend en wordt gegeven door onze speciaal hiervoor in het buitenland opgeleide Animal Welfare Officer. Dit kan tevens een bijdrage leveren aan uw beleid op het gebied van duurzaamheid.

Keurmerken

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.