Import, handel en logistiek

Import, handel en logistiek

Ook als u zelf geen producten bewerkt, dient u volledig op de hoogte te zijn van eventuele gevaren die producten met zich meebrengen. Vooral bij de import uit derde landen is er sprake van strenge importeisen en controles. Zodra u juridisch eigenaar wordt van een geïmporteerd product dient u een uitgebreide risicoanalyse te hebben van uw producten, waarin naast de mogelijke gevaren ook beheersmaatregelen zijn opgesteld.

Productspecifieke informatie

Niet alleen de NVWA stelt steeds strengere eisen aan product specifieke informatie, ook de klant is steeds bewuster bezig met deze specifieke informatie. Als importeur of leverancier moet de informatie over uw product gedetailleerd en correct zijn.

Per grondstofgroep die vervoerd wordt, moet er sprake zijn van specificaties en eventuele certificaten. Een juiste productspecificatie is belangrijk, want afnemers kunnen audits (laten) uitvoeren bij hun toeleverancier om te controleren of de risico’s van de betreffende grondstoffen of producten op een adequate manier beheerst worden. Door positieve uitkomsten van leveranciersbeoordelingen neemt het vertrouwen van de afnemer toe en kan het aantal controles in de loop van de tijd verminderd worden.

Thuis in de branche

Bij transport in de levensmiddelenindustrie komt heel wat kijken. Zo is het voor de  kwaliteitsbeheersing van diepgevroren en gekoelde levensmiddelen van belang dat de juiste temperaturen aangehouden worden; niet alleen bij het vervoer maar ook tijdens het order-picken en klaarzetten. Hierbij vereist de NVWA dat producten bepaalde temperatuurgrenzen niet mogen overschrijden. Onze kwaliteitsmanagers helpen u graag de puntjes op de i te zetten en begeleiden u in het maken van belangrijke keuzes.

BK is werkzaam bij diverse handels- en logistieke bedrijven die een breed scala aan levensmiddelen verhandelen en transporteren. Ook zijn we thuis in specifieke certificeringen die gebruikt worden in de transportwereld, zoals IFS Logistics en de BRC Storage & Distribution standaard.

Audits

Bij Bureau voor Kwaliteitszorg bieden we de mogelijkheid leveranciersaudits uit te voeren. Hierbij wordt de leverancier getoetst aan de eisen waar een bedrijf of afnemer aan moeten voldoen, zodat de voedselveiligheid in elke schakel van de keten naar behoren is.

Keurmerken

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.