Granen, zaden en peulvruchten

Granen, zaden en peulvruchten

Onbewerkte granen, zaden en peulvruchten zijn vaak onderhevig aan risico’s, zoals een te grote aanwezigheid van mycotoxinen. Als bewerker van landbouwproducten is het controleren en borgen van uw keten en leveranciers dan ook van essentieel belang voor het waarborgen van de kwaliteit van uw producten.

Importeurs

Certificering is niet meer weg te denken uit de wereld van voedselproductie. Voor importeurs zijn naast de Hygiënecode GZP ook andere generieke certificeringschema’s van toepassing. Denk hierbij aan BRC, IFS, FSSC 22000, HACCP, ISO 22000 en SQF wanneer de producten in de levensmiddelen worden verwekt. Omdat de eisen van afnemers en de overheid steeds strenger worden, voldoen analyserapporten van importproducten uit verre landen vaak niet aan de eisen van de EU. Bij deze producten is het vaak erg lastig grip te krijgen op de juiste kwaliteitsbeheersing.

Veel primaire producenten en hun vervolgschakels zijn verbonden aan vaste afnemers, zoals veilingen of retailers, die hun eigen kwaliteits- en voedselveiligheidseisen hanteren. Om hier op de juiste manier mee om te gaan is specifieke kennis vereist, die wij dagelijks benutten. Daarbij heeft u het voordeel van onze relatie met zowel de organisaties binnen de branche als de betrokken certificerende instellingen.

Telers

Ook telers zullen gebruik moeten maken van een certificeringsstandaard. Zo kan gebruik worden gemaakt van de hygiënecode GZP (de hygiëne code voor Granen, Zaden en Peulvruchten) die HACCP als uitgangspunt heeft. Ook moeten veel telers van akkerbouwgewassen zich houden aan de eisen van GLOBALG.A.P, een norm die ontwikkeld is door een groep grote Europese supermarktketens. Naast voedselveiligheid besteedt GLOBALG.A.P. ook aandacht aan dierenwelzijn, milieu, natuur en arbeidsomstandigheden.

Keurmerken

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.