Dranken

Dranken

Bij producenten van dranken wordt vaak met een hoge productiesnelheid gewerkt, waardoor een goede procesbeheersing en traceerbaarheid onmisbaar zijn. De procesbeheersingssystemen BRC, IFS, FSSC 22000 en HACCP zijn de meest voorkomende standaarden in de beheersing van voedselveiligheid. Onze specialisten weten wat deze kwaliteitsschema’s vereisen en hoe deze eisen op een praktisch manier geïmplementeerd kunnen worden in de productie van dranken.

Wet- en regelgeving

Factoren voor het goed verlopen van een proces zijn onder andere een goed traceerbaarheidssysteem, leveranciersbeheersing en het voldoen aan de wet- en regelgeving. Zo is het van belang op de hoogte te zijn van de risico’s van bijvoorbeeld het gebruik van synthetische Azo-kleurstoffen, die gebruikt kunnen worden in sommige felgekleurde drankjes.

Ook worden er ten aanzien van de kwaliteit en voedselveiligheid hoge eisen aan de verpakkingstechniek en materialen gesteld. We geven u graag advies omtrent de wet- en regelgeving zodat u uw procesbeheersing volledig onder controle heeft.

Etikettering en procesbeheersing

Omdat voeding en gezondheid met elkaar verweven zijn, is voedselveiligheid en de communicatie hiervan richting de consument essentieel. Om er zeker van zijn dat uw bedrijf hierin geen fouten maakt is kennis van etikettering en procesbeheersing noodzakelijk. Wij staan garant voor de juiste uitvoering hiervan bij onze opdrachtgevers en denken altijd mee in de praktische oplossing.

Keurmerken

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.