Convenience

Convenience

Convenience producten vormen een belangrijke branche in de levensmiddelenindustrie. Vanwege het toenemende gebrek aan tijd bij de consument blijft het aanbod in kant-en-klaarmaaltijden toenemen. Omdat een groot gedeelte van deze vooraf bereide maaltijden slechts gedeeltelijk door de consument verhit wordt, is een voedselveilig bereidingsproces essentieel. Daarom werken we nauw samen met een ISO-17025 erkend laboratorium waar microbiologisch onderzoek en challengetesten plaatsvinden.

Thuis in de markt

Wij verzorgen de kwaliteit en voedselveiligheid voor een belangrijk aantal nationaal en internationaal georiënteerde producenten van convenience producten, waaronder leveranciers van fast food ketens, horecabedrijven, zorginstellingen, luchtvaart- en evenementencatering, sportverenigingen en eindconsumenten. Producenten van convenience producten hanteren veelal een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem zoals BRC, IFS of FSSC 22000. Het is voor ons van het grootste belang dat uw procesbeheersing probleemloos verloopt, waardoor u de gevaren van ziekteverwekkers zoveel mogelijk beperkt.

Voldoen aan de eisen

Verordening (EU) nr. 2073/2005 geeft aan dat levensmiddelenproducenten zich moeten houden aan microbiologische voedselveiligheidscriteria met betrekking tot de aanwezigheid van pathogene micro-organismen. Zo moet er gelet worden op de aanwezigheid van ‘koude bacterie’ Listeria monocytogenes, die de consument ziek kunnen maken als het product niet genoeg verwarmd wordt in de magnetron. Producenten dienen een controleprogramma op te zetten om aan de criteria voor microbiologische proceshygiëne te voldoen. Ook moeten er moeten specifieke studies uitgevoerd worden omtrent de uitgroei van pathogene micro-organismen, met name Listeria monocytogenes.

Wij helpen u graag bij de implementatie van alle genoemde eisen, zodat er in uw bedrijf  niets gebeurt wat strijdig is met het beleid van de NVWA. Daarnaast geven we advies op maat aangaande etikettering. Wij zien er op toe dat uw etiketten daadwerkelijk stroken met de analyses, zodat elke specificatie op uw etiket (bijvoorbeeld het genoemde vleescomponent) juist is en er geen aanmerking op gemaakt kan worden door de NVWA.

Keurmerken

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.