Bakkerijen, banket en zoetwaren

Bakkerijen, banket en zoetwaren

In de Europese wetgeving (General Food Law) is vastgelegd dat levensmiddelenbedrijven verantwoordelijk zijn voor de producten die zij inkopen en op de markt brengen. De voedselveiligheid van deze producten moet dan gegarandeerd zijn. Voor bakkerijen is het onder andere van belang dat ze verifiëren of leveranciers voedselveilige grondstoffen leveren.

Thuis in de markt

We werken samen met een aanzienlijk aantal industriële bakkerijen, producenten van bakkerijgrondstoffen en de maalindustrie in het midden- en grootsegment. Door onze jarenlange ervaring weten we wat er speelt in de markt en zijn we vertrouwd met de normen van AIB (American Institute of Baking), BRC-, IFS-, FSSC 22000 en HACCP-systemen en hygiënecodes. Daarnaast zijn we bekend met Riskplaza en de ingrediëntendatabank van Specplaza.

Omdat het perfect functioneren van voedselveiligheidssystemen essentieel is, doen we er alles aan onze partners te helpen bij het ontwikkelen en handhaven ervan. Hierdoor worden potentiële bedreigingen als schimmels van toxinen, productvreemde delen, transvetzuren, genetisch gemodificeerde organismen en fysische verontreiniging beheerst. Ook traceerbaarheid en gevarenanalyse maken deel uit van deze systemen, zodat achterhaald kan worden welke risico’s in welke fase van het proces kunnen voorkomen.

Voedselallergie

Voedselallergie is een onderwerp dat steeds meer in de schijnwerpers staat. Vanwege de grote gevolgen die een allergie kan hebben, bent u verplicht de consument in te lichten over de (mogelijke) aanwezigheid van allergenen in uw product.

We helpen bakkerijen bij het inperken van kruisbesmetting van veelvoorkomende allergenen binnen het productieproces. Daarnaast geven we advies over het opstellen van een juiste productspecificatie met betrekking tot allergenen. Ook als het gaat om niet voorverpakte levensmiddelen kunnen wij u advies geven over hoe u hier op de juiste manier mee op kunt gaan.

De juiste afwegingen

Bedrijven in de levensmiddelenindustrie moeten beslissingen maken. Zo krijgen veel bakkers te maken met de keuze wel of niet te produceren aan de hand van de FSSC 22000 standaard, met als doel het continu verbeteren van het voedselveiligheidssysteem en dus de prestaties van het bedrijf. Onze kwaliteitsmanagers helpen u meer inzicht te krijgen in dit soort zaken en bij het maken van belangrijke beslissingen.

Keurmerken

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.