BRC Food Safety

BRC Food Safety

BRC Food Safety is ontwikkeld door Engelse retailers. BRC Food Safety is een GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende standaard. In versie 7 zijn criteria vastgesteld ten aanzien van voedselveiligheid, het kwaliteitsmanagementsysteem en het basisvoorwaardenprogramma. Middels de invulling van de criteria voldoet een bedrijf aan de nieuwste eisen van de klant en de wetgeving.  

brc-food-def

De standaard is verdeeld in zeven hoofdstukken:

  • Senior management inzet en continue verbetering
  • Voedselveiligheidsplan (HACCP)
  • Voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem
  • Locatie standaarden
  • Productcontrole
  • Procescontrole
  • Personeel

Het is mogelijk om aanvullende vrijwillige modules toe te voegen aan de standaard, zoals Verhandelde producten, Management van voedings- materialen voor diervoeding en GlobalG.A.P. Chain of Custody.

De standaard kan gebruikt worden door elk voedselverwerkend bedrijf waar voedsel wordt verhandeld, geproduceerd of verpakt.

BRC Food Safety is ontwikkeld ter bescherming van de consument. Naast het verbeteren van productveiligheid helpt de standaard ook om afval, klachten, recalls en geweigerde producten te verminderen.

Daarnaast richt versie 7 zich specifiek op het verzekeren van consistentie van het audit proces, het aanmoedigen van systemen om blootstelling tot fraude te verminderen en het bevorderen van betere transparantie en traceerbaarheid in de keten.

Meer informatie over BRC Food Safety kunt u vinden op www.brcglobalstandards.com

Wilt u de BRC Food Safety norm implementeren? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om u te informeren.

Wilt u meer informatie?

Tel: 073 553 06 75

E-mail: info@bureauvoorkwaliteitszorg.nl

White_Triangle_Pattern
  • Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen u terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.